Lambaran akrilik

Ramalan Pasar

Numutkeun analisis MRFR, Pasar Lembar Akrilik Global diproyeksikeun pikeun ngadaptarkeun CAGR langkung ti 5,5% pikeun ngahontal nilai sakitar USD 6 Miliar dina 2027.

Acrylic mangrupikeun bahan palastik transparan kalayan kakuatan anu luar biasa, kaku, sareng kajelasan optik. Lambaranana gampang didamel, ngabeungkeut ogé perekat sareng pelarut, sareng gampang thermoform. Bahanna ngagaduhan sipat pelapukan anu unggul dibandingkeun sareng seueur plastik transparan sanés.

Lambaran akrilik nunjukkeun sipat sapertos kaca sapertos kajelasan, kecemerlangan, sareng transparansi. Éta hampang sareng ngagaduhan résistansi dampak anu langkung luhur dibandingkeun sareng gelas. Lambar akrilik dipikaterang ku seueur nami sapertos akrilik, kaca akrilik, sareng plexiglass.

Pasar lambaran akrilik global utami didorong ku panggunaanna dina industri gedong & konstruksi pikeun sababaraha aplikasi sapertos proyek perbaikan bumi, backsplash dapur, windows, partisi témbok, sareng mebel bumi sareng démo, sareng anu sanésna. Lambaran akrilik mangrupikeun pilihan idéal pikeun bahan kusabab sipat-sipat unggul sapertos kajelasan optik anu hadé, résistansi pangaruh 17 kali dibandingkeun sareng gelas, ringan, suhu, sareng tahan kimia.

Salaku tambahan kana ieu, éta seueur dianggo dina kacaangan komérsial sareng struktural pikeun nyiptakeun cuaca sareng jandéla tahan badai, jandéla ageung sareng henteu nganggo peluru, sareng lampu langit awét.

Pamaén anu ngoperasikeun pasar ieu difokuskeun kana sababaraha inisiatif strategis sapertos ékspansi sareng peluncuran produk. Misalna, dina bulan April 2020, éta ningkatkeun produksi lambaran akrilik transparan ku 300% pikeun ngadukung pabrikan tembok panyalindungan higienis di Inggris sareng nagara-nagara Éropa anu sanés salaku tanggepan kana permintaan anu beuki ngajaga tina pandemi COVID-19.

Kerangka Pangaturan

ASTM D4802 nunjukkeun tungtunan pikeun ngahasilkeun lambaran akrilik ku sababaraha prosés. Nanging, bahan baku lambar akrilik kalebet vinil asétat atanapi métil acrylate, anu serat sintétik didamel tina polimér (polyacrylonitrile). Peraturan ngeunaan bahaya kaséhatan sareng lingkungan tina bahan baku ieu mangaruhan produksi sareng panggunaan lambaran akrilik.

Segmentasi

  • Lambaran Acrylic anu diekstrusi: Lambaran ieu langkung handap kualitasna dibandingkeun sareng lambaran akrilik anu matak, tapi ngagaduhan résistansi pangaruh tilu kali langkung kuat tibatan kaca gelas kakuatan ganda langkung beuratna sahenteuna satengahna. Éta tiasa dianggo saé pikeun tampilan kasus, lampu, signage, sareng framing, ogé seueur aplikasi sanés. Lambaranana tiasa warna na warna atanapi kristal hérang, gumantung kana kabutuhna, sareng bakal konéng atanapi diudar ku waktos.
  • Lambar Acrylic Lambaran: Acrylic cast nyaéta enteng, tahan dampak, sareng lambar awét. Éta tiasa didamel kalayan gampang kana bentuk anu dipikahoyong, hadir dina seueur warna, ukuran, kandel, sareng bérés, sareng tiasa dianggo saé pikeun sadayana tina kasus tampilan dugi ka windows. Segmenna dibagi deui kana sél acrylic lambaran sareng lambaran acrylic cor anu teras-terasan.

Pos waktos: Dec-30-2020